• + 30 26410 74121
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Δευ-Παρ 8.00-15.00

Καθηγητές

 

Γρηγόριος Μπεληγιάννης

Ο Δρ. Γρηγόριος Μπεληγιάννης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 1997. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην «Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών» το 2000 και τη διδακτορική διατριβή του το 2002 στο ίδιο Τμήμα. Το 2007 εκλέχτηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης». Το 2011 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή και το 2016 στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ευφυή Πληροφοριακά Συστήματα». Από το Σεπτέμβριου του 2016 είναι Πρόεδρος του Τμήματος ΔΕΑΠΤ. Έχει 34 δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 40 δημοσιευμένες εργασίες σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων. Είναι Associate Editor τουπεριοδικού International Journal of Artificial Intelligence και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής των περιοδικών Applied Soft Computing, Helyion, International Journal of Information and Communications Technology Education και Artificial Intelligence Research. Έχει διατελέσει Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής σε 40 διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους αλγόριθμους της Θεωρίας Αποφάσεων, στις εφαρμογές ευφυών αλγορίθμων σε προβλήματα Επιχειρησιακής Έρευνας και στα Συστήματα Επιχειρηματικής Ευφυΐας.

email: gbeligia@upatras.gr
Τηλ: +30 26410 74194
Γραφείο: 0.3 - Ώρες Γραφείου: Τρίτη 10:00-12:00, Τετάρτη 10:00-12:00, Πέμπτη 10:00-12:00

Αναπληρωτές Καθηγητές

 

Προκόπης Κ. Θεοδωρίδης

Ο Δρ. Προκόπης Κ. Θεοδωρίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστήμιου Πατρών. Ξεκίνησε τις σπουδές του από το ΤΕΙ Πειραιά όπου και αποφοίτησε από το Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης των Επιχειρήσεων. Συνέχισε τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Stirling στην Σκωτία στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο (MSc in Marketing). Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα πεδία της συμπεριφοράς του καταναλωτή, του μάρκετινγκ επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, λιανεμπορικών και παροχής υπηρεσιών επιχειρήσεων και στις επικοινωνίες μάρκετινγκ. Έχει παρουσιάσει ερευνητικές μελέτες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.  Είναι Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.) και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (EMAC).

email: proth@upatras.gr
Τηλ: +30 26410 74124
Γραφείο: 2.8 - Ώρες Γραφείου: Τετάρτη 15:00-18:00

Μαρία Τσάμπρα

Η Δρ. Μαρία Τσάμπρα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστήμιου Πατρών. Η Δρ. Μαρία Τσάμπρα είναι μηχανικός Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης και διδακτορικό Οικονομικής Γεωγραφίας στο Kings’ College, University of London. Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΔΕΑΠΤ διδάσκει μαθήματα επιχειρηματικότητας με έμφαση στην επιχειρηματική καινοτομία και στην διαδικασία μετασχηματισμού των καινοτόμων ιδεών σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Έχει εκτενές ερευνητικό επιστημονικό έργο στα θέματα της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που περιλαμβάνει ερευνητικά προγράμματα Ευρωπαϊκής και εθνικής χρηματοδότησης: EU DG Research FP5, IOBE, ΕΤΠΑ Καινοτόμες Δράσεις, ΟΑΕΔ, ΥΠΕΘΟ, ΓΓΕΤ & European Economic Area κ.ά. Αντίστοιχα, έχει δημοσιεύσει τις ερευνητικές της εργασίες σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά περιοδικά και βιβλία: International Journal of Economics & Business Research,  Regional Studies, Geoforum, Επιθεώρηση Διοικητικής Επιστήμης, ΣΠΟΥΔΑΙ Journal of Economics and Business, Δελτίο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Δελτίο Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ.ά.

email: mtsampra@upatras.gr
Τηλ: +30 26410 74185
Γραφείο: 2.3 - Ώρες Γραφείου: Τετάρτη 10:00-12:00

Ευάγγελος Ψωμάς

Ο Δρ. Ευάγγελος Ψωμάς ξεκίνησε τις σπουδές του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέστη πτυχιούχος του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων και Γεωργικής Μηχανικής. Στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. - ΠΑ.ΤΕ.Σ. Ιωαννίνων). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διασφάλιση Ποιότητας από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο Τμήμα ΔΕΑΠΤ διδάσκει από το 2009 (ΠΔ 407/80), ενώ τον ίδιο χρόνο εκλέχθηκε στο Τμήμα αυτό στη βαθμίδα του Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας. Τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκε στο Τμήμα ΔΕΑΠΤ στη βαθμίδα του Λέκτορα, ενώ τον Απρίλιο του 2015 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.
Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εντοπίζεται στο χώρο της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, των Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, των Εργαλείων και Τεχνικών Βελτίωσης Ποιότητας, της Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων και του Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.
Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων ΜΒΑ» του Τμήματος ΔΕΑΠΤ του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διασφάλιση Ποιότητας» τα τελευταία έξι χρόνια.
Έχει 43 δημοσιευμένες εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στο χώρο της Διοίκησης Ποιότητας όπως το International Journal of Production Research, The TQM Journal, International Journal of Quality and Reliability Management, Total Quality Management and Business Excellence, International Journal of Productivity and Performance Management, Management of Environmental Quality: An International Journal, Business Process Management Journal, Journal of Manufacturing Technology Management, Benchmarking: an International Journal, Food Control, International Journal of Quality and Services Sciences, International Journal of Lean Six Sigma. Έχει επίσης παρουσιάσει 19 εργασίες σε διεθνή συνέδρια με κριτές και 9 σε ελληνικά συνέδρια με κριτές.
Οι ετεροαναφορές στις εργασίες του ξεπερνούν τις 850 (Scopus). Δύο δημοσιευμένες του εργασίες έχουν βραβευθεί με το βραβείο “Highly Commended Award Winner at the Literati Network Awards for Excellence 2011, 2015”, ενώ ο ίδιος βραβεύθηκε ως Outstanding Reviewer από το “The TQM Journal” (Emerald Literati Network Awards for Excellence – 2014) καθώς και δύο φορές από το International Journal of Lean Six Sigma (Emerald Literati Network Awards for Excellence – 2015, 2017). Είναι κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά. Ο δείκτης απήχησης του έργου του είναι δέκα οκτώ (Scopus h-index = 18). Είναι μέλος του Editorial Advisory Board of the International Journal of Lean Six Sigma και μέλος του Editorial Review Board of the TQM Journal.

Τηλ. επικοινωνίας : (+30) 2641074192
e-mail: epsomas@upatras.gr
Skype: evangelospsomas
Linkedin page - www.linkedin.com/in/evangelos-psomas-0bab3931

Επίκουροι Καθηγητές

 

Αθανασία Μπουραντά

Η Δρ. Αθανασία Μπουραντά ξεκίνησε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στην συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκηση Ολικής Ποιότητας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα σχετικό με την ποιότητα υπηρεσιών. Έχει εργαστεί τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα για περισσότερο από 10 χρόνια. Σήμερα κατέχει τη θέση της Επίκουρου Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Πατρών στη Σχολή Διοίκηση Επιχειρήσεων. Διδάσκει τα μαθήματα:  Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργανωσιακή Συμπεριφορά σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως International Journal of Contemporary Hospitality Management, International Journal of Entrepreneurial Behavior and Research, Thinking Skills and Creativity, The Learning Organization, Benchmarking: an International Journal, The TQM Journal, κλπ. Επίσης έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια. Οι ετεροαναφορές στις εργασίες της ξεπερνούν τις 650 ενώ ο δείκτης h-index υπολογίζεται στο 9. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν την οργανωσιακή μάθηση, τη συναισθηματική νοημοσύνη, τον εκπατρισμό στελεχών και την ποιότητα υπηρεσιών.

email: nbouranta@upatras.gr
Τηλ: +30 26410 74125
Γραφείο: 2.2 - Ώρες Γραφείου: Τρίτη 10:00-12:00, Τετάρτη 12:00-14:00

Κωνσταντίνα Πενταράκη

Η Δρ. Κωνσταντίνα Πενταράκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Αξιολόγηση Επενδύσεων». Εκλέχτηκε στις 13/12/2005 και διορίστηκε στις 23/04/2007, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Σχολή Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων Αγρινίου). Διδάσκει στο τμήμα από το 2006. Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (2003), με τίτλο διατριβής «Μεθοδολογικό Πλαίσιο για την Αξιολόγηση της Επίδοσης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων». Το 1998 απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης, και το 1996 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MasterofScience) από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων – Departmentof Εconomic and Μanagement Sciences, στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης. Επίσης αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Κρήτης το 1994. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης τα ακαδημαϊκά έτη 2003-2006 με το Π.Δ.407/80 στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και στο Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Λογιστικής (Ηράκλειο) και στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής (Παράρτημα Αγίου Νικολάου). Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων από το 1995 έως το 1996 και από το 1998 έως 1999. Οι ερευνητικές εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως European Journal of Operational Research,  Operational Research An International Journal, Journal of Asset Management, International Journal of Financial Engineering and Risk Management, κλπ). Οι ετεροαναφορές στις εργασίες της ξεπερνούν τις 200. Παράλληλα,  έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια (όπως National Conference on Operational Research,  International Conference in Management of Technological Changes,  European Conference on Artificial Intelligence,  National Conference of the Financial Engineering and Banking Society, κλπ) σε θέματα χρηματοοικονομικής διοίκησης,  αξιολόγησης επενδύσεων,  διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων και επιχειρησιακής έρευνας,  χώροι στους οποίους επικεντρώνονται τα βασικά της ερευνητικά ενδιαφέροντα.

email: dpendara@upatras.gr
Τηλ: +30 26410 74128
Γραφείο: 2.5 - Ώρες Γραφείου: Τρίτη 11:00-12:00 και 17:00-18:00, Τετάρτη 12:00-14:00

Γεώργιος Τσιρογιάννης

Δρ. Γεώργιος Τσιρογιάννης: Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών

Ώρες Γραφείου: Πέμπτη 9:00-12:00 (καλό είναι να προηγείται επικοινωνία με email)
e-mail: gtsirogianni@upatras.com
Τηλ. επικοινωνίας : (+30) 26410 74157
LinkedIn: www.linkedin.com/pub/george-tsirogiannis/62/186/2a5

Αθανασία Μαυρομάτη

Ιδιότητα: Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πατρών
Γνωστικό Αντικείμενο: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ) ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»
Email: amavrom@upatras.gr, amavrom123@gmail.com
Πλήρες Βιογραφικό:
Διδασκόμενα Μαθήματα: Μικροοικονομία, Μακροοικονομία, Διοίκηση Παραγωγής και Βιομηχανική Οργάνωση.

Τίτλοι Σπουδών
•    2006: Πολυτεχνείο Κρήτης - Διδάκτωρ του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
•    2000: The International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies - Degree of Master Science in Economic and Management Sciences
•    1998: The International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies - Diploma of Specialized Post-Graduate Studies.
•    1997:  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών - Σχολή Κοινωνικών Επιστημών - Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών.

Παρούσα(σες) Θέση(σεις)
•    Επίκουρη Καθηγήτρια, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων της  Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών
•    Μέλος ΣΕΠ στην ΔΕΟ31 (Χρηματοοικονομική Διοίκηση)

Προηγούμενη(ες) Θέση(εις)
•    Διδάσκουσα σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
•    Διδάσκουσα σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80, στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, του Πολυτεχνείου Κρήτης
•    Διδάσκουσα σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
•    Διδάσκουσα με το  ΠΔ 407/80, του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ερευνητικό Έργο (Ενδεικτικές Δημοσιεύσεις):
• Karakitsiou,  A. Mavrommati, A. Migdalas, (2018) «Service Quality Assessment in Retail Industry: Some Evidence from Supermarkets in Greece». Int. J. of Decision Support Systems (IJDSS), 3(1-2), pp. 128–142.
• Karakitsiou, M. Kourgiantakis,  A. Mavrommati, A. Migdalas, (2018) «Regional Efficiency Evaluation by Input-oriented Data Envelopment Analysis of Hotel and Restaurant Sector».  Operational Research an International Journal.
• Karakitsiou, A. Mavrommati. (2017) «Machine learning methods in tourism demand forecasting: Some evidence from Greece». MIBES Transactions, Vol 11, Issue 1, pp 92-105.
• Karakitsiou, A. Mavrommati. (2015) «Optimal Two-Part Tariff Licensing under Returns to Scale ».  Asian Journal of Business and Management. Vol. 03, No 01, pp 77-82
• Athanasia Mavrommati (2012) «A Stackelberg duopoly with binary choices of   objectives».  Economics Bulletin. Vol. 32, No. 1, pp. 843-853.
• A. Mavrommati, and A. Papadopoulos. (2005). «Measuring Advertising Intensity and Intangible Capital In the Greek Food Industry». Applied Economics. Vol.  37, No. 15,  pp. 1777-1787.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Εφαρμοσμένη Μικροοικονομική, Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Οικονομική των Επιχειρήσεων , Μικροοικονομική-Μακροοικονομική, Αγροτική Οικονομία, Εφαρμοσμένα Οικονομικά-Ποσοτικές Μέθοδοι, Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά της Βιομηχανίας.

Βιογραφικό