• + 30 26410 74121
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Δευ-Παρ 8.00-15.00

Συμπόσια

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τα απαραίτητα έντυπα του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών.

1ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών

 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΜΒΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
«Ελληνικό Προϊόν και Εξωστρέφεια»
1ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών
12 Μαΐου 2012, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Αγρίνιο

Το «ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών με θέμα «Ελληνικό Προϊόν και Εξωστρέφεια», την 12η Μαΐου 2012 στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο. Το Συμπόσιο προσέλκυσε πλήθος στελεχών από τις κορυφαίες Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, τοπικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα με σημαντική παρουσία των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.

Τις εργασίες του Συμποσίου χαιρέτησαν ο κος Δημήτριος Σερπάνος, Πρόεδρος της Διοικούσας του ΠΔΕ, ο κος Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο κος Παύλος Μοσχολιός, Δήμαρχος Αγρινίου και κος Βασίλειος Φίλιος, Καθηγητής, Διευθυντής του ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων.

Κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη και πανεπιστημιακοί παρουσίασαν και σχολίασαν επιτυχημένες στρατηγικές Μάρκετινγκ από Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών στις δύο θεματικές ενότητες του Συμποσίου: «Εξωστρέφεια και Ελληνικό Προϊόν» και «Η Εικόνα του Ελληνικού Προϊόντος».

Στην ενότητα «Εξωστρέφεια και Ελληνικό Προϊόν» συντονιστής ήταν ο κος Κωνσταντίνος Πιστιόλας, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της EY.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε. - Agrino και συμμετείχαν ως ομιλητές και υποστηρικτές του Συμποσίου ο κος Βασίλειος Χήτος,Αντιπρόεδρος ΔΣ της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ο κος Θανάσης Κερασιώτης, Διευθυντής Παραγωγής της ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ και από τον ακαδημαϊκό χώρο ο κος Γεώργιος Πανηγυράκης,Καθηγητής Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη ενότητα «Η Εικόνα του Ελληνικού Προϊόντος» συντονιστής ήταν ο κος Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετείχαν ως ομιλητές και υποστηρικτές του Συμποσίου ο κ. Άγις Πιστιόλας, Διευθυντής Μάρκετινγκ της EY.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε. – Agrino, η κα Κωνσταντίνα Καλλιμάνη, Εντεταλμένη Σύμβουλος τουΟμίλου Καλλιμάνη και από τον ακαδημαϊκό χώρο ο Γεώργιος Αυλωνίτης, Καθηγητής Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. 

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η έρευνα που παρουσιάστηκε με θέμα «Καταναλωτής και Ελληνικό Προϊόν» των κ.κ. Γεώργιο Μπάλτα, Καθηγητής Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προκόπη Θεοδωρίδη, Λέκτορα Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων.

Τοποθετήσεις στις δύο ενότητες πραγματοποίησαν ο κος Μαρλαφέκας Πλάτων, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ και ο κος Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΔΣ της ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΚ ΑΒΕΤ που ήταν και υποστηρικτές του Συμποσίου. Το Συμπόσιο υποστήριξαν και οι επιχειρήσεις Μύλοι Κεπενού ΑΒΕΕ και ΚΑΛΑΣ ΑΕ. Χορηγός επικοινωνίας του Συμποσίου ήταν η ΑΧΕΛΩΟΣ TV.

2ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΜΒΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
«Αγροτικά Προϊόντα και Μεταποίηση»
2ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών
25 Μαΐου 2013, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Αγρίνιο

Το «ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών με θέμα «Αγροτικά Προϊόντα και Μεταποίηση», την 25η Μαΐου 2013 στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο. Το Συμπόσιο προσέλκυσε στελέχη από κορυφαίες Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, τοπικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα με σημαντική παρουσία των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.

Τις εργασίες του Συμποσίου χαιρέτησαν ο κος Βασίλης Αντωνόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο κος Παναγιώτης Τζαμαλής Αντιδήμαρχος Αγρινίου, ο κος Κωνσταντίνος Μπόκας αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο κος Κωνσταντίνος Πιστιόλας μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε.- Agrino και ο κος Προκόπης Θεοδωρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη και πανεπιστημιακοί παρουσίασαν και σχολίασαν επιτυχημένες στρατηγικές Μάρκετινγκ από επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών στις δύο θεματικές ενότητες του Συμποσίου: «Αγροτικό Προϊόν και Μεταποίηση» και «Παράγω στην Ελλάδα».

Στην ενότητα «Αγροτικό Προϊόν και Μεταποίηση» συντονιστής ήταν ο κος Κωνσταντίνος Πιστιόλας, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της EY.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε. - Agrino και συμμετείχαν ως ομιλητές και υποστηρικτές του Συμποσίου ο κος Παναγιώτης Δρούγας,Επιβλέπων Γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ο ΑΧΕΛΩΟΣ», ο κος Κωνσταντίνος Μακρινιώτης, Συντονιστής Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε., ο κος Παύλος Λαουτάρης, SeniorAccountExecutiveτης IRIGreece και ο κος Σίμος Τριανταφυλλάκης, AccountManager της IRIGreece.

Στη ενότητα «Παράγω στην Ελλάδα» συντονιστής ήταν ο κος Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής Μάρκετινγκ και Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετείχαν ως ομιλητές και υποστηρικτές του Συμποσίου ο κ. Παναγιώτης Ζωγράφος, Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, και ο κος Παναγιώτης Μίλης, Διευθυντής Μάρκετινγκ της ΕΨΑ Α.Ε. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η έρευνα που παρουσιάστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με θέμα «Καταναλωτής και Ελληνικό Προϊόν» των κ.κ. Γεώργιου Μπάλτα, Καθηγητή Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προκόπη Θεοδωρίδη, Επίκουρου Καθηγητή Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων.

Το Συμπόσιο υποστήριξαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου.
Χορηγός επικοινωνίας του Συμποσίου ήταν η ΑΧΕΛΩΟΣ TV.

Διημερίδα ΔΕΑΠΤ-ΕΤΑΓΡΟ

Διημερίδα ΔΕΑΠΤ-ΕΤΑΓΡΟ
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας Διημερίδα με θέμα:
 
"ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ"
 
Τη Διημερίδα διοργάνωσε το Τμήμα Διοίκησης Επιχιερήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (ΔΕΑΠΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Εταιρία Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤΑΓΡΟ).

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών επισυνάπτονται.

14ο Ειδικό Συνέδριο Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών

14ο Ειδικό Συνέδριο Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών
11η Συνάντηση Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων
Αγρίνιο, Πέμπτη 12 Μαρτίου – Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

«Aγροτική ανάπτυξη και οικονομία υπαίθρου: Διαχείριση με πολυκριτήρια ανάλυση αποφάσεων»

Στρατηγικές Αγροτικής Ανάπτυξης: Κοινά Δίκτυα Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας και το Δήμο Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΕΛΑΙΑ 2015, διοργάνωσε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 ημερίδα με θέμα:

4ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών

4ο  Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών

 «Ελληνική Επιχειρηματικότητα»

16 Δεκεμβρίου 2016, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Αγρίνιο

Ημερίδα "Καινοτομία στην Εκπαίδευση"

Ημερίδα "Καινοτομία στην Εκπαίδευση"

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 Ώρα: 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα "Καινοτομία στην Εκπαίδευση" στο Αμφιθέατρο του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο (Γ. Σεφέρη 2).

5ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών

5ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών

«Επιχειρηματικότητα και Εξωστρέφεια στην Περιφέρεια»

5 & 6 Μαΐου 2018

Πολυχώρος Δημοτικής Αγοράς του Αγρινίου (πλατεία Δημάδη)     

Tο ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων (Πανεπιστήμιο Πατρών) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνάνων Επιχειρηματιών Ε.Ν.Α. διοργάνωσε το 5ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Εξωστρέφεια στην Περιφέρεια», το Σάββατο 5 (10:00-20:30) και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018  (10:30-14:00) στον πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς του Αγρινίου (πλατεία Δημάδη).

Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του  Δήμου Αγρινίου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη και πανεπιστημιακοί παρουσσίασαν και σχολίασαν επιτυχημένες στρατηγικές από επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς τροφίμων και ποτών.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Συμποσίου.

Διακρίσεις

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας 2013

Στο διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας 2013 που υλοποιήθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών κέρδισαν τα πρώτα βραβεία.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στη φοιτήτρια Γεωργία Αντωνοπούλου για την εργασία της «Vending line: Συστήματα αυτόματης πώλησης βιολογικών τροφίμων», ενώ το 2ο Βραβείο μοιράστηκαν οι φοιτητές Γεωργία Μαλαπέτσα και Αλέξανδρος Ρασιδάκης για την εργασία τους «E-Supermarket».

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να εμφυτεύσει το πνεύμα της επιχειρηματικότητας στους 156 συμμετέχοντες φοιτητές από τα 15 Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα 3 Τμήματα του πρώην Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας που σήμερα έχουν ενσωματωθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι φοιτητές σχημάτισαν 53 ομάδες συντάσσοντας αντίστοιχα επιχειρηματικά σχέδια για την επιχειρηματική τους ιδέα, τα οποία αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του οικονομικού / επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενώ στα μέλη των ομάδων που διακρίθηκαν δόθηκε ως έπαθλο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, χορηγία της εταιρείας Agrino.

Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο και στους τρεις φοιτητές μας!